Warwick Conferences new £5.3m dedicated meeting venue on the University of Warwick campus in Coventry and Warwickshire is beginning to take shape with the completion of the ground works and substructure. 
With the steel frame in place, work has now begun on the timber frame, which will be exposed within the main conference space. The idea for the new venue is to create a beautiful pavilion that sits on the edge of the lake offering a calming backdrop to events.   

Kevin Scott, Senior Architect at Associated Architects, says: “The structure of the new venue is really starting to take shape now that the ground work and steel frame have been completed. The next stage is to complete the installation of the timber frame before work can begin on lining the roof and forming the roof lights serving the rear of the conference space.”   

“Close collaboration with Warwick Conferences has been integral in this project, particularly when it comes to utilising their knowledge and understanding of working in these types of venues on a daily basis. The input of the Warwick Conferences team in each stage of the build from the design process, technical side and now on site has created a more refined and streamlined design.”

Richard Harrison, Head of Conference Centres at Warwick Conferences, adds: “It is fantastic to see the venue progressing so well. We have already received £3,586,060 worth of enquiries for the new space with over four months to go before opening, which is a great indication of the demand for the venue.

“The need for high capacity, high quality and flexible event space is rising and there are few venues that currently meet these requirements in Central England. We are looking forward to being able to offer an uncompromised, contemporary and striking space for tailor-made and bespoke event experiences when our new venue opens this autumn.”

Offering 650sqm of contemporary and highly flexible event space with capacity for 350 delegates seated, the new venue will be available on an exclusive use basis so it can be customised to meet individual needs.

WC new venue exterior002_A